Stäng fönster

Produkter

För att få bästa resultat när du lagar mat är det bra att välja kött efter vad du ska tillaga. Här kommer en snabbguide.

Bog


Kött från framben och delar av bröstkorgen. Kräver lång koktid för att bli riktigt mört och passar till stekar, tjälknöl, sjömansbiff och grytor.

Entrecôte


Från ryggmuskeln där den styckas av från högreven. En entrecôte är bättre ju mer marmorerad den är. Kan tillagas såväl hel som i skivor och är det bästa köttet på grillen.

Filé


Köttet närmast ryggraden, på insidan. Kräver endast kort tillagningstid. Gott att steka i skivor eller i ugn. Ska helst vara rosa eller röd i mitten.

Fransyska


Från bakre rygg- och magpartiet. Används hel till stek i ugn och i bitar till gryta. Passar även att strimla.

Hamburgare, 90g


Djupfrysta, färdiga för grillen eller stekpannan. 90% nötkött, endast naturliga råvaror, inga tillsatser. Naturligt fri från gluten, laktos och soja.

Hängmörat

Under hängmörningen, som pågår i tre veckor, bryter enzymerna i köttet ner proteiner i celler och bindväv. Det ger ett klassiskt behandlat mört kött, med perfekt konsistens.

Högrev


Kött från axelpartiet. Ska helst långkokas för att bli mört och gott. Passar till stekar och alla typer av grytor.

Innanlår


Från lårets insida, mört och smakrikt. Passar bra att steka i ugn, men är också bra till rullader, lövbiff och Biff Stroganoff.

Kebab


Djupfryst. 90% nötkött.

Köttbullar


Djupfrysta, färdigstekta. 92% nötkött, endast naturliga råvaror, inga tillsatser. Naturligt fri från gluten, laktos och soja.

Rostbiff


Från bakre delen av ryggen. Ett mört kött som kan helstekas i ugn, som varmrätt eller kallskuret.

Rulle


Från lårets baksida. Passar att långkokas till saltrulle som smörgåspålägg och buffémat eller som sjömansbiff.

Ryggbiff


Från det bakre ryggpartiet. Ett mört och fint kött som passar bra att steka eller grilla i skivor, eller strimla till wok.

Ytterlår


Från lårets utsida. Används till råbiff, lövbiff, grytstekar och sjömansbiff.