Dagens medvetna konsumenter ställer höga krav på livsmedel, bland annat vad gäller ursprung, säkerhet och kvalitet. Dessa krav kan Norrbottensgården uppfylla genom en medveten strategi från uppfödning till slakt och förädling.

Charkprodukter

Vi har tagit fram många spännande nyheter som levererar en smakrik upplevelse av högsta kvalitet. Finns i ICA-butiker i Sverige.

Falukorv Basturökt, 400g

Vår basturökta falukorv är Sveriges godaste! Hög kvalité kombineras med genuina smaker och ett äkta norrländskt hantverk. Som upplagt för succé.

Falukorv Original, 400g

Vår oslagbara falukorv passar till alla tillfällen och åldrar. En smakrik upplevelse när den är som allra bäst

Kabanoss Grillare

Vår Kabanoss är det självklara valet i den värmande höstgrytan. Ett fantastiskt möte mellan smak och hetta.

Lättkorv 15%, 400g

Vår lättkorv är inte bara fräsch. Den är också både enkel och snabb att tillaga, samtidigt som den är väldigt god.

Original Grillare

Vår grillare är en riktig familjefavorit som är perfekt att grilla över öppen eld när utflykten väntar.

Ost & Bacon Grillare

Korven för dig som är ute efter det lilla extra i form av en härlig smakexplosion där ost och bacon verkligen tar för sig.

Parisare

Barnens favorit! Vår parisare är lika god inne som ute. Tillsammans med valfritt tillbehör är det ett lika uppskattat som återkommande inslag i vardagen.

Varmkorv

Vår fylliga varmkorv passar till alla årstider. Klassisk, enkel och väldigt god.

Styckdetaljer

Vi levererar också ett köttsortiment med exklusiva styckdetaljer av finaste nötkött från norrländska/svenska gårdar.

bog

Bog

Kött från framben och delar av bröstkorgen. Kräver lång koktid för att bli riktigt mört och passar till stekar, tjälknöl, sjömansbiff och grytor.

entrecôte

Entrecôte

Från ryggmuskeln där den styckas av från högreven. En entrecôte är bättre ju mer marmorerad den är. Kan tillagas såväl hel som i skivor och är det bästa köttet på grillen.

filé

Filé

Köttet närmast ryggraden, på insidan. Kräver endast kort tillagningstid. Gott att steka i skivor eller i ugn. Ska helst vara rosa eller röd i mitten.

fransyska

Fransyska

Från bakre rygg- och magpartiet. Används hel till stek i ugn och i bitar till gryta. Passar även att strimla.

Hängmörat

Under hängmörningen, som pågår i tre veckor, bryter enzymerna i köttet ner proteiner i celler och bindväv. Det ger ett klassiskt behandlat mört kött, med perfekt konsistens.

högrev

Högrev

Kött från axelpartiet. Ska helst långkokas för att bli mört och gott. Passar till stekar och alla typer av grytor.

innanlår

Innanlår

Från lårets insida, mört och smakrikt. Passar bra att steka i ugn, men är också bra till rullader, lövbiff och Biff Stroganoff.

rostbiff

Rostbiff

Från bakre delen av ryggen. Ett mört kött som kan helstekas i ugn, som varmrätt eller kallskuret.

rulle

Rulle

Från lårets baksida. Passar att långkokas till saltrulle som smörgåspålägg och buffémat eller som sjömansbiff.

ryggbiff

Ryggbiff

Från det bakre ryggpartiet. Ett mört och fint kött som passar bra att steka eller grilla i skivor, eller strimla till wok.

ytterlår

Ytterlår

Från lårets utsida. Används till råbiff, lövbiff, grytstekar och sjömansbiff.