Produkter
Dagens medvetna konsumenter ställer höga krav på livsmedel, bland annat vad gäller ursprung, säkerhet och kvalitet. Dessa krav kan Norrbottensgården uppfylla genom en medveten strategi från uppfödning till slakt och förädling.
Dagens medvetna konsumenter ställer höga krav på livsmedel, bland annat vad gäller ursprung, säkerhet och kvalitet. Dessa krav kan Norrbottensgården uppfylla genom en medveten strategi från uppfödning till slakt och förädling.
Norrbottensgårdens köttfärs – tillverkad av vårt finaste nötkött. En klass för sig.
Vi levererar också ett köttsortiment med exklusiva styckdetaljer av finaste nötkött från norrländska/svenska gårdar.
Kött från framben och delar av bröstkorgen. Kräver lång koktid för att bli riktigt mört och passar till stekar, tjälknöl, sjömansbiff och grytor.
Från ryggmuskeln där den styckas av från högreven. En entrecôte är bättre ju mer marmorerad den är. Kan tillagas såväl hel som i skivor och är det bästa köttet på grillen.
Köttet närmast ryggraden, på insidan. Kräver endast kort tillagningstid. Gott att steka i skivor eller i ugn. Ska helst vara rosa eller röd i mitten.
Från bakre rygg- och magpartiet. Används hel till stek i ugn och i bitar till gryta. Passar även att strimla.
Under hängmörningen, som pågår i tre veckor, bryter enzymerna i köttet ner proteiner i celler och bindväv. Det ger ett klassiskt behandlat mört kött, med perfekt konsistens.
Kött från axelpartiet. Ska helst långkokas för att bli mört och gott. Passar till stekar och alla typer av grytor.
Från lårets insida, mört och smakrikt. Passar bra att steka i ugn, men är också bra till rullader, lövbiff och Biff Stroganoff.
Från bakre delen av ryggen. Ett mört kött som kan helstekas i ugn, som varmrätt eller kallskuret.
Från lårets baksida. Passar att långkokas till saltrulle som smörgåspålägg och buffémat eller som sjömansbiff.
Från det bakre ryggpartiet. Ett mört och fint kött som passar bra att steka eller grilla i skivor, eller strimla till wok.
Från lårets utsida. Används till råbiff, lövbiff, grytstekar och sjömansbiff.